Συμβουλές για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο μακιγιάζ με παιδικά καλλυντικά. 


Τα κορίτσια από μικρή ηλικία επιθυμούν να ξεκινήσουν να πειραματίζονται με το μακιγιάζ, ακριβώς όπως βλέπουν να κάνουν μεγαλύτερες γυναίκες, όπως είναι η μαμά τους ή κάποια influencer που αγαπούν. Αυτή η πρώτη επαφή με το μακιγιάζ είναι απολύτως φυσιολογική, αρκεί ένα μικρό κορίτσι να έχει πάντα στο μυαλό του πως η ομορφιά του δεν εξαρτάται από τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσει αλλά από την καλή διάθεση και την αυτοπεποίθηση που αποπνέει. Κάθε κορίτσι είναι όμορφο με τον δικό του τρόπο κι ένα πλατύ χαμόγελο μπορεί να το κάνει ακόμη ομορφότερο.


Παρόλα αυτά τα πρώτα βήματα σε οτιδήποτε είναι αρκετά δύσκολα καθώς δεν έχεις ακόμη τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται. Γι’ αυτό παρακάτω θα δούμε μαζί μερικές χρήσιμες συμβουλές για το μακιγιάζ σου με παιδικά καλλυντικά. Το μακιγιάζ σου πρέπει να ξεκινήσει μ’ ένα αντιηλιακό προσώπου με ματ αποτέλεσμα και στη συνέχεια έρχεται η σειρά του foundation ή του makeup που προσφέρει κάλυψη και καλό είναι να το εφαρμόσεις με σφουγγάρι ή πινέλο. Έπειτα έρχεται η σειρά του concealer το οποίο εφαρμόζεται κάτω από τα μάτια αλλά και στα σπυράκια που μπορεί να θέλεις να καλύψεις. Στη συνέχεια, μπορείς να προχωρήσεις με το bronzer, το ρουζ και το highlighter για να δημιουργήσεις σκιάσεις και λάμψεις ή να δώσεις χρώμα. Περνώντας στα μάτια, αξίζει να ξεκινήσεις με τις αγαπημένες σου σκιές ματιών, να συνεχίσεις με το eyeliner και να ολοκληρώσεις με τη μάσκαρα. Κλείνοντας με τα χείλη, επίλεξε ανάμεσα σε κραγιόν ή lip gloss και μη φοβηθείς να δώσεις χρώμα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να κάνεις την αρχή μ’ ένα σετ μακιγιάζ το οποίο περιέχει όλα τα καλλυντικά προϊόντα που θα χρειαστείς για να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. 


Αν η πρώτη σου απόπειρα με το μακιγιάζ δεν ήταν ακριβώς όπως την είχες στο μυαλό σου και το αποτέλεσμα δεν επιβράβευσε την προσπάθεια σου, μη εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Χρειάζεται μονάχα λίγος χρόνος για να πετύχεις τα make up looks που έχεις ονειρευτεί.