10 σημεία του αυτιού στα οποία μπορείς να κάνεις piercing για να διαλέξεις εκείνο που σου αρέσει και σου πηγαίνει περισσότερο. 


Η τρύπα στο αυτί ή το ear piercing ήταν, είναι και θα είναι στη μόδα. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που κορίτσια αλλά και γυναίκες όλων των ηλικιών αποφασίζουν να κάνουν ανά τακτά χρονικά σημεία μία νέα τρύπα στ’ αυτιά. Το ζήτημα βέβαια έγκειται στο γεγονός πως υπάρχουν τόσα πολλά σημεία στ’ αυτιά στα οποία μπορείς να κάνεις piercing που είναι δύσκολο ν’ αποφάσεις. Παρακάτω θα δούμε ποια είναι αυτά τα δέκα σημεία, πως ονομάζονται και πόσο πονάνε στο τρύπημα. 


Το πιο συνηθισμένο σημείο είναι ο λοβός του αυτιού, στο οποίο έχουν τρύπα οι περισσότερες γυναίκες κι ο πόνος είναι ελάχιστος. Το αμέσως επόμενο δημοφιλέστερο σημείο είναι το πτερύγιο, όπου ο πόνος είναι μέτριος. Τρίτος σε δημοφιλία έρχεται ο τράγος ο οποίος κατά κοινή ομολογία πονάει ενώ ο αντί-τράγος βρίσκεται ακριβώς απέναντι και πονάει λιγότερο. Επίπονο είναι και το piercing στο εσωτερικό του αυτιού ενώ αντίθετα εξαιρετικά μαλακό είναι το σημείο στον έλικα του αυτιού που δεν προκαλεί πόνο. Το orbital piercing ενώνει δύο τρύπες στον λοβό του αυτιού με ένα κρικάκι σχηματίζοντας έναν κυκλοειδή σύνδεσμο ενώ το industrial piercing αποτελεί μία μπάρα που ενώνει δύο σημεία στην καμπύλη του αυτιού. Η τρύπα στον εσωτερικό έλικα είναι μοδάτη αλλά πονάει πολύ, όπως και το rook piercing που τρυπά το εσωτερικού του αυτιού αλλά πίσω από τον έλικα. 


Θα πονέσω ή θα πάθω τίποτα; Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως ο πόνος αποδεικνύεται εξαιρετικά υποκειμενικός για τον καθένα, οπότε είναι πιθανό να διαφωνήσεις ή να συμφωνήσεις με τα παραπάνω. Η διαδικασία που ακολουθεί το εξειδικευμένο προσωπικό των καταστημάτων της Claire's είναι ασφαλής καθώς τα σκουλαρίκια είναι ειδικά για τρύπημα, από χειρουργικό ατσάλι, υποαλλεργικά και σφραγισμένα. Σε κάθε περίπτωση μετά το piercing, φρόντισε ν’ ακούσεις και ν’ ακολουθήσεις με προσοχή τις οδηγίες που θα σου δοθούν.