To piercing απαιτεί ειδική φροντίδα μετά το τρύπημα για ν’ αποφύγετε ανεπιθύμητες επιπλοκές. 


Οι τρύπες στο αυτί είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Άλλωστε σχεδόν όλες οι γυναίκες αλλά και τα κορίτσια έχουν κάνει τουλάχιστον ένα piercing στον λοβό του αυτιού. Καθώς υπάρχουν πολλά σημεία για να τρυπήσεις στο αυτί, το πρώτο βήμα είναι να πάρεις την απόφαση ποιο σημείο θα επιλέξεις. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι ο λοβός του αυτιού, το πτερύγιο, ο έλικας αλλά και ο τράγος στον οποίο το τρύπημα προκαλεί περισσότερο πόνο σε σχέση με τα προηγούμενα σημεία. 


Πως καθαρίζω την τρύπα στο αυτί; Μετά το τρύπημα, είναι πολύ σημαντικό ν’ ακούσεις αλλά και ν’ ακολουθήσεις με προσοχή τις οδηγίες που θα σου δοθούν. Όσον αφορά, τον καθαρισμό της τρύπας είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς το σημείο κάθε φορά που κάνεις ντους ή πλένεις το πρόσωπο σου. Μην ακουμπάς το piercing με βρώμικα χέρια. Αντίθετα, πλύνε τα χέρια σου με ζεστό νερό και σαπούνι. Η μπατονέτα θα σε βοηθήσει στον καθαρισμό, όπως κι ένα διάλυμα με ζεστό νερό κι αλάτι. Βέβαια, είναι προτιμότερο να επιλέξεις μία ειδική lotion που θα επουλώσει γρηγορότερα την τρύπα και θα την προστατέψει από οποιαδήποτε φλεγμονή ή μόλυνση. Μετά τον καθαρισμό, στέγνωσε την περιοχή ταμποναριστά, με καθαρή πετσέτα. Φυσικά, ο καθαρισμός του σκουλαρικιού είναι απαραίτητος κάθε φορά που βγάζεις το σκουλαρίκι σου αλλά και κάθε φορά που το φοράς. Πρόσεξε όταν εφαρμόζεις προϊόντα για τα μαλλιά αλλά και το πρόσωπο καθώς μπορεί να ερεθίσουν την περιοχή αν πλησιάσουν. Τέλος, φρόντισε να παρατηρείς το piercing ώστε να καταλαβαίνεις τυχόν αλλαγές στην εικόνα του. Παραδείγματος χάρη για μη φυσιολογικές εκκρίσεις, θα πρέπει να επισκεφθείς και να συμβουλευτείς έναν γιατρό καθώς αυτό μπορεί να δείχνει μόλυνση. 


Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα τρύπημα στο αυτί; Σε γενικές γραμμές, έχε κατά  νου πως ο χρόνος επούλωσης εξαρτάται από το σημείο που έχεις επιλέξει για το piercing σου. Πιο συγκεκριμένα, ο λοβός του αυτιού μπορεί να χρειάζεται έως και 2 μήνες ενώ αντίθετα ο τράγος μέχρι κι 6 μήνες. Κατά το χρονικό διάστημα της επούλωσης είναι πολύ σημαντικό να μη βγάζετε το σκουλαρίκι σας για αρκετή ώρα καθώς η τρύπα μπορεί να κλείσει.