Οι καλύτερες ιδέες για κοριτσίστικες μεταμφιέσεις για τις Απόκριες, που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.  


Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το τριήμερο των Αποκριών που φέτος πέφτει το Σάββατο 16, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσουμε τις προτάσεις των μεταμφιέσεων για τις Απόκριες και τις συμβουλές για την επιλογή των καλύτερων μεταμφιέσεων. Εδώ που τα λέμε, αν αγαπάς τις Απόκριες, θα περιστρέφεται σίγουρα στο μυαλό σου το ερώτημα «τι να ντυθώ φέτος;». Ο τρόπος για να δώσεις απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση είναι να αναζητήσεις πηγές έμπνευσης στην επικαιρότητα, την pop culture, τα social media,  τον κινηματογράφο κ.α. Αν πάλι πρόκειται να βρεθείς σε κάποιο μασκέ πάρτι, θα πρέπει να υπακούσεις στο θέμα του διοργανωτή. Σειρά έχει να αποφασίσεις αν θα επιλέξεις μία έτοιμη στολή ή αν θα μπεις στη δημιουργική διαδικασία να επιλέξεις ρούχα και αξεσουάρ ώστε να φτιάξεις μία πρωτότυπη μεταμφίεση. Εναλλακτικά, μπορείς να προτιμήσεις μία ξεχωριστή κατασκευή που θα διαφέρει απ’ όλες τις άλλες. Σε κάθε περίπτωση μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη στολή σου ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεως. Τέλος, μην ξεχάσεις ούτε στιγμή πως στόχος των Αποκριών είναι να διασκεδάσεις και να γιορτάσεις την ημέρα με ελευθερία και χαρά.


 
Λίγα Λόγια για τις Απόκριες

claires - μεταμφιέσεις για τις Απόκριες -
 
Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής. Η περίοδος του Τριώδιου είναι κινητή και διαρκεί από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής. Οι Απόκριες παίρνουν το όνομα τους από την αποχή από το κρέας που επιβάλει η θρησκεία στους Χριστιανούς. Αντίστοιχα, η Λατινική λέξη για τις απόκριες είναι το καρναβάλι. Τις μέρες αυτές λαμβάνει χώρα το έθιμο του γλεντιού, της διασκέδασης και του «μασκαρέματος», που έχει τις ρίζες του στις «Διονυσιακέςγιορτές», όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν και τραγουδούσαν πίνοντας κρασί προς τιμή του Διόνυσου. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, οι παραδόσεις ποικίλλουν ανάλογα με τον τόπο και σε πολλές περιοχές του κόσμου κάνουν παρέλαση με εντυπωσιακές στολές ή διοργανώνουν αποκριάτικα πάρτι. Η παράδοση λέει πως με τον τρόπο αυτό οι άνθρωποι διώχνουν τους δαίμονες.


 

Προτάσεις για μεταμφιέσεις για τις Απόκριες

 
Barbie

claires - μεταμφιέσεις για τις Απόκριες - Γυαλιά Cat Eye Clear
 
Η ταινία της «Barbie» με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie που έκανε πρεμιέρα την 21η Ιουλίου του 2023, διαμόρφωσε τις εμφανίσεις των κοριτσιών κι έκανε ξανά hot το ροζ χρώμα. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ λογικό να θέλεις να ντυθείς σαν εκείνη σε κάποια από τις σκηνές της ταινίας, με αγαπημένη εκείνη που κάνει roller skate έχοντας επιλέξει neon αποχρώσεις.


 
Wednesday
 

Καλσόν Shimmer M/L
Από μία μεγάλη επιτυχία του κινηματογράφου, ας περάσουμε σε μία αγαπημένη σειρά του Netflix με πρωταγωνίστρια την Jenna Ortega. Πάντα η οικογένεια Addams ήταν στα sos για τις αποκριάτικες μεταμφιέσεις, όμως μετά τη σειρά του 2022, η νέα εμφάνιση της Wednesday είναι μία καλή ιδέα για πιο σκοτεινές εμφανίσεις.


 
Mean Girls

claires - μεταμφιέσεις για τις Απόκριες - Κάλτσες Over The Knee Stripe Over
 
Εξίσου διαχρονική επιλογή ήταν η μεταμφίεση σε ένα από τα κορίτσια της κωμικής ταινίας «Mean Girls» που επανακυκλοφόρησε σε νέα εκδοχή το 2024. Και στις δύο εκδοχές οι mini φούστες, τα μικροσκοπικά τσαντάκια και τα στρας είναι απαραίτητα για τη μεταμφίεση.
 


Butterfly

claires - μεταμφιέσεις για τις Απόκριες - Claires Club - Butterfly Dress Up Σετ (3 τεμάχια)
 
Όσο για τα νεότερα κορίτσια, εξαιρετική επιλογή αποτελεί η γλυκιά πεταλούδα που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποιο παραμύθι. Αυτό που χρειάζεσαι είναι φτερά, ραβδί και φούστα σε αποχρώσεις του ροζ και του χρυσού.
 


Princess

Claires Club Clear Rhinestone Rose Gold Tiara | Pink
 
Η λίστα κλείνει με την πριγκίπισσα του βασιλείου που δεν γίνεται να μη φορά κορδέλα και να μην έχει το αγαπημένο της ραβδί σε σχήμα καρδιάς για να εκπληρώσει κάθε της επιθυμία.