Ο απόλυτος οδηγός για να πετύχεις τα καλύτερα σχέδια μανικιούρ στα νύχια σου και ν’ αναβαθμίσεις την τεχνική σου. 


Ήδη από την εφηβεία τους τα περισσότερα κορίτσια ξεκινούν να περιποιούνται τα νύχια τους στο σπίτι. Στην αρχή ξεκινούν με μία λίμα κι ένα βερνίκι νυχιών και στην πορεία φτάνουν να έχουν όλα τα απαιτητά εργαλεία και να δημιουργούν από ημιμόνιμο μανικιούρ μέχρι φανταστικά nail art σχέδια. Παρόλα αυτά η αρχή είναι πάντα δύσκολη και χρειάζεται λίγος χρόνος και σωστές συμβουλές για να πετύχετε το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι.


10 χρήσιμα tips για υπέροχα νύχια 


Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα νύχια μίας έφηβης κοπέλας διαφέρουν απ’ αυτά μιας ενήλικης γυναίκας. Είναι πιο λεπτά και πιο εύθραυστα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να διαφοροποιηθεί και ο τρόπος του μανικιούρ σου.  


Καλύτερα να προτιμήσεις γι’ αρχή ένα μανικιούρ όπου το μήκος δεν είναι υπερβολικό ώστε να αποφύγεις τους τραυματισμούς. 


Μη δίνεις προσοχή μόνο στο βάψιμο των νυχιών και το nail art αλλά ασχολήσου εξίσου με το κόψιμο, το λιμάρισμα και την αφαίρεση στα πετσάκια. 


Καλό είναι να μη βάφεις τα νύχια σου σε καθημερινή βάση και να τα αφήνεις να ξεκουράζονται αλλά και ν’ αναπνέουν. 


Προτίμησε παιχνιδιάρικα και ζωηρά βερνίκια νυχιών που δε θα σε κάνουν να δείχνεις λες και προσπαθείς να μεγαλοδείχνεις. Βάλε έντονα χρώματα και προσάρμοσε τα σχέδια στην ηλικία σου. 


Μην παραλείψεις τα διακοσμητικά νυχιών, όπως είναι τ’ αυτοκόλλητα και το glitter, που θα τους δώσουν χαρακτήρα. 


Όσο για την καθημερινότητα σου αλλά και το σχολείο, αν θέλεις τα νύχια σου να είναι πάντα περιποιημένα και βαμμένα, μια καλή λύση είναι οι παλ αποχρώσεις. 


Όλα σου τα εργαλεία θα πρέπει να είναι καλά αποστειρωμένα. Φρόντισε να τα κρατάς σ’ ένα ασφαλές σημείο και να τα καθαρίζεις πριν αλλά και μετά τη χρήση τους. 


Πριν ξεκινήσεις το βάψιμο των νυχιών σου κι αφού έχεις περιποιηθεί το σχήμα τους, φρόντισε να εφαρμόσεις μία κρέμα χεριών για ενυδάτωση.


Αν δεν νιώθεις ακόμη αυτοπεποίθηση με τις ικανότητες σου στο μανικιούρ τοποθέτησε ψεύτικα νύχια στο σχέδιο που προτιμάς.