Τα tips των ειδικών για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο μακιγιάζ με επιτυχία. 


Τα κορίτσια στην εφηβεία αγαπούν το μακιγιάζ κι είναι πολύ συνηθισμένο στο πρώτο στάδιο της εφηβείας τους να κάνουν και τα πρώτα τους βήματα στο μακιγιάζ. Παρόλα είναι πολύ συνηθισμένο το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό λόγω έλλειψης εμπειρίας σ’ αυτή την ηλικία. Παλαιότερα τα νεαρά κορίτσια ακολουθούσαν το ένστικτο τους ή μιμούνταν τις κινήσεις της μητέρας τους. Σήμερα, παρακολουθούν makeup tutorials ή διαβάζουν άρθρα με συμβουλές, με αποτελέσματα να πετυχαίνουν γρηγορότερα το makeup look που ονειρεύονται. 


Παρακάτω θα δούμε μερικά χρήσιμα tips για να πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς παρότι τώρα ξεκινήσεις να καταπιάνεσαι με το μακιγιάζ.


10 makeup tips για έφηβες


Συνήθως το νεανικό δέρμα είναι τόσο όμορφο και φρέσκο που δεν χρειάζεται βάση. Μπορείς να εφαρμόσεις πούδρα για να φύγει η γυαλάδα. 


Αν παρόλα αυτά έχεις ακμή που δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο για τα έφηβα κορίτσια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις foundation. Πριν όμως την εφαρμογή, κάλυψε τα σπυράκια σου με concealer το οποίο θα τοποθετήσεις με μία μπατονέτα. 


Αν θέλεις να δώσεις υγεία, ζωντάνια και φρεσκάδα στο πρόσωπο σου, μπορείς να χρησιμοποιείς ρουζ το οποίο θα εφαρμόσεις ταμποναριστά. 


Ανάλογα με την περίσταση, προσάρμοσε το μακιγιάζ των ματιών σου. Για την καθημερινότητα προτίμησε γήινες ή παλ αποχρώσεις. Για μια επίσημη ή βραδινή έξοδο επίλεξε κάποιο έντονο χρώμα. Τέλος, σ’ ένα πάρτι ενδείκνυνται οι λάμψεις και το glitter.


Σε περίπτωση που θέλεις να τονίσεις το βλέμμα σου και να το κάνεις να δείχνει πιο έντονο, χρησιμοποίησε μάσκαρα αλλά και eyeliner. Προσπάθησε μόνο να κρατήσεις το υπόλοιπο μακιγιάζ σου σε ήρεμους τόνους ώστε να μη φανεί λες και προσπαθείς να δείξεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου.


Δημιούργησε ένα καθημερινό makeup look το οποίο θα προσπαθήσεις να τελειοποιήσεις με τον καιρό. Αυτό το look θα πρέπει να είναι σχετικά ουδέτερο ώστε μα ταιριάζει σε διαφορετικές περιστάσεις. Με λίγα λόγια θα είναι το μακιγιάζ που θα επιλέγεις στην καθημερινότητα σου, θα το πετυχαίνεις γρήγορα και θ’ αποτελεί τη βάση για όλα τα πιο εξεζητημένα που θα δημιουργήσεις στο μέλλον. 


Μην ξεχνάς τα φρύδια σου. Πολλά νέα κορίτσια παραλείπουν την περιποίηση τους παρότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα του προσώπου σου και του δίνουν σχήμα. Περιποιήσου τα με ειδικό gel φρυδιών και χτένισε τα με βουρτσάκι. 


Δώσε χρώμα στα χείλη σου επιλέγοντας ένα ελαφρύ κραγιόν ή ένα λαμπερό γκλος, στην αγαπημένη σου απόχρωση. Μην ξεχνάς μόνο την ισορροπία μεταξύ ματιών και χειλιών που είναι στόχος, ιδίως όταν διανύεις την εφηβεία. 


Απόφυγε σε κάθε περίπτωση τις μεγάλες ποσότητες που θα κάνουν το πρόσωπο σου να δείχνει επιβαρυμένο και το μακιγιάζ σου πιο υπερβολικό. 


Κάνε δικό σου ένα σετ μακιγιάζ το οποίο θα έχει όλα όσα χρειάζεσαι για τα πρώτα σου βήματα στο μακιγιάζ και θα μπορείς να το έχεις παντού μαζί σου. 


Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι πως δεν χρειάζεσαι το μακιγιάζ για να λάμψεις. Αρκεί η αυτοπεποίθηση σου για να κερδίσει τις εντυπώσεις και ν’ αναδείξει την ομορφιά σου.