Πως η δημοφιλής εφαρμογή του Tik Tok μπορεί να μας δείξει έξυπνους τρόπους για να φτιάξουμε τα μαλλιά και το μακιγιάζ μας.

 

Tik Tok Trends - Claires
Το TikTok είναι η πλατφόρμα δημιουργίας και κοινοποίησης βίντεο μικρής διάρκειας, η οποία διατίθεται ως εφαρμογή για iOS, Android και Windows συσκευές. Αρχικά, η εφαρμογή παρουσιάστηκε με το όνομα «Douyin» στην Κίνα, τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε από τη μητρική εταιρεία «ByteDance», σε όλο τον κόσμο. Σύντομα το όνομα άλλαξε σε TikTok ενώ η ομοιότητα με άλλες εφαρμογές όπως το «Musical.ly» και το «Vine» είχε να κάνει με το γεγονός πως η ByteDance τ' αγόρασε για να φτάσει στην αγορά των ΗΠΑ. Το TikTok, που πλέον λειτουργεί και ως εφαρμογή αγορών και αναζήτησης, πέτυχε γρήγορα περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως για το 2022 και θεωρείται η 7η πιο δημοφιλής πλατφόρμα social media. Σύμφωνα με έρευνα, οι νέοι ηλικίας 16 έως 25 ετών περνούν κατά μέσο όρο 12,7 ώρες την εβδομάδα στο TikTok, ενώ το 78% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή τουλάχιστον μία φορά.

 

Tik Tok: Τα πιο hot trends για μαλλιά και μακιγιάζ 

Ο τραβηγμένος κότσος στο πίσω μέρος αποτελεί μία τάση για τα μαλλιά που είδαμε να πρωταγωνιστεί στις εμφανίσεις πολλών διάσημων γυναικών, όπως είναι η Hailey Bieber. Μάλιστα, πολλές γυναίκες επιλέγουν αυτό το χτένισμα σε περίπτωση που έχουν καιρό να βάψουν τα μαλλιά τους, καθώς μ' αυτό τον τρόπο δεν είναι εμφανές. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα κατάλληλα αξεσουάρ μαλλιών ενώ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια λεπτή χτένα και τζελ μαλλιών ή πομάδα. 

Τραβηγμένος Κότσος - Claires


H Barbie έχει επανέλθει στο προσκήνιο ακόμη και για τις μεγαλύτερες ηλικίες, λόγω της ταινίας που αναμένεται να βγει στις αίθουσες, φέτος το Καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση η διάσημη κούκλα εξακολουθεί ν' αποτελεί ένα fashion icon, ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία βρίσκεσαι. Η αλογοουρά της Barbie που μάθαμε από το Tik Tok έχει επιρροές από τα 80's και σε προσκαλεί να πιάσεις τα μισά σου μαλλιά σ' έναν ψηλό κότσο ψεκάζοντας με λακ για επιπλέον όγκο. 

Αλογοουρά της Barbie - Claires


Τα bubble braids αποτελούν μια ακόμη μεγάλη τάση που έρχεται από τις περασμένες δεκαετίες αλλά έχει κάνει δυναμικό comeback. Το μόνο έχεις να κάνεις είναι ν' αφήσεις δύο μικρά τουφάκια μπροστά κι έπειτα να χωρίσεις τα μαλλιά σου στα δύο, τοποθετώντας λαστιχάκια σε κάθε πλευρά με μία μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τέλος άνοιξε τις τούφες που έχουν δημιουργηθεί με τα χέρια σου ώστε να φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα. 

Bubble Braids - Claires


Η Barbie έχει εισάγει ένα ακόμη look στα trends που ενισχύθηκαν από το Tik Tok, το οποίο όμως δεν είναι αυτή τη φορά hair look αλλά makeup look. Οι αποχρώσεις έχουν να κάνουν με τους απαλούς ροζ τόνους που δίνουν μια παιχνιδιάρικη και τρυφερή πινελιά, δίχως να υπερβάλλουν. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να εφαρμόσεις λίγο ρουζ, ένα shiny gloss και σκιά ματιών, όλα στην παλέτα του ροζ. Αυτή η τάση εντάσσεται στο μεγάλο σύνολο του Barbiecore.

Barbiecore - Claires

Στην απέναντι πλευρά από το Barbiecore βρίσκεται το grunge makeup, το οποίο όμως δεν παύει να έχει την ίδια δημοφιλία στο Tik Tok. Η αισθητική των 90's επιστρέφει και καλεί τα κορίτσια να συνδυάσουν μεταλλικές αποχρώσεις με σκούρα κραγιόν και έντονο eyeliner στα μάτια. 

Grunge Makeup - Claires


Ειδική αναφορά αξίζει και στο  #coquetteaesthetic που πλησιάζει τα 2 δισεκατομμύρια views στο Tik Tok. Πρόκειται για μια μοντέρνα και συνάμα ρομαντική άποψη για το στυλ που αναδεικνύει την κοριτσίστικη πλευρά κάθε γυναίκας του 2023 δίχως να επισκιάζει την κομψότητα της. Πέρα από τα ρούχα, επεκτείνεται και στο μακιγιάζ με ροδαλά μάγουλα, γυαλάδα στα χείλη, καλοσχεδιασμένη μύτη, γλυκές αποχρώσεις και sultry winged eyeliner.

Coquette Aesthetic - Claires